Actuele voorstellingen

 

Bekijk de agenda van het Zeeheldentheater voor komende voorstellingen.

 

Nieuwe voorstellingen voor 2024 en 2025
(nog in ontwikkeling):

 

  

‘Hieperdepiep Muziekhistoriek (4+)!’
(Kijken met je oren! Voor de groepen 1 t/m 4)

Wie houdt er niet van Muziek? En waar komt muziek eigenlijk vandaan….
Een interactief kijkje in de geschiedenis van de muziek met vier vrienden Noa, Hamity, Trijntje en Jan Erik. Virtuoze (wereld)muziek van toen en nu met o.a. percussie, viool, fluiten en Kla4 afgewisseld met ingetogen liedjes, uitbundige rap, klassieke melodieën, spannende verhalen en meer. De kinderen worden meermaals betrokken door mee te doen als publiek en op het podium.
Oerklanken – Volksmuziek – Renaissance – Barok – Klassiek – Jazz – Pop (disco & raggae) & Rap – komen aan bod!

 

‘Ridder Shaun en Lenny de Leprechaun (4+)’
(Een geheimzinnig Iers sprookje voor de groepen 3 t/m 6 )

De kinderen worden meegenomen in een avontuur dat speelt op het eeuwig groene eiland Ierland waar de zoektocht begint naar goud (geluk). Daar ontmoeten ze de beeldschone, zingende elfenfee Erin. Vrolijke Jigs, swingende Reels en hobbelende Hornpipes worden afgewisseld met mooie langzame Airs op fluiten, fiddle, kla4 en gevoelige elfenzang.
In dit interactieve muziekverhaal worden de kinderen betrokken door een aantal keren mee te spelen op bijv. lepels, mee te zingen of zelfs een dansje te doen.

Ps: violiste Lenneke en fluitist Jan Erik maken ook deel uit van de folkgroep King’s Galliard die grote prijzen won in Ierland en nu met een Comeback bezig is (luister op YouTube en Spotify).

 

‘Het Sprookje uit Insulinde ihkv de viering 75 jaar Indonesië (4+)’

In het land van Insulinde, zoals Indonesië vroeger genoemd werd, worden veel sprookjes verteld. Dit is het muzikale sprookje van prinses Rangkong, die werd opgesloten in een boom door haar jaloerse prins, de paardenjongen Sidin die haar bevrijdt, de zangvogel Narada, die haar gezelschap houdt en koning Semar, die een beetje in de war is, maar wel heel goed fluit speelt! Het verhaal wordt verteld door Baboe WeWe, begeleid door bijzondere instrumenten als Angklungs, klankschalen, bamboe-fluiten en de Mawa-drum. De kinderen zullen beurtelings in het verhaal worden opgenomen en meespelen, meedansen en meezingen.

 

‘Held ihkv de viering 75 jaar Indonesië (10+)’
Wordt gespeeld voor de groepen 7 & 8 van de basisschool, maar ook voor klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs

In de voorstelling ‘Held’ spelen vijf acteurs verschillende hoofdstukken uit een groter verhaal over Nederlands-Indië. Eigenlijk spelen alle acteurs zichzelf, een rol in het hier en nu en een rol in 1945. Wie er fout was en wie goed is niet zo belangrijk, want iedereen voert zijn eigen strijd. Wat zou jij doen in een oorlog? ‘Held’ is een verhaal met een lach en een traan en met schitterende live-muziek.

 

Briza op maat

Briza op maat (voor speciale gelegenheden 4+)

Een verrassende voorstelling op maat, bijvoorbeeld voor de opening van een nieuw schoolgebouw, het afscheid van een leerkracht of jubileum.

In overleg met de school wordt een programma op maat gemaakt: een combinatie van wereldmuziek, licht klassiek, jazz, bekende en onbekende liedjes. Alles in theatersetting met mooie kostuums, licht en geluid. Gebaseerd op de voorstelling ‘Pindakaas met Sambal’.
Het is mogelijk om de duur van het programma aan te passen, bijvoorbeeld meerdere keren een programma van 30 of 45 minuten. Ook kan een workshop ‘bouw je eigen panfluit’ (en leer erop spelen) hiervan deel uit maken.
Zie de trailer op YouTube

 

Voorstellingen die worden herhaald:

 

‘Vrijheid, Blijheid! Iedereen gelijk! (4+)’

Vrijheid, Blijheid! Iedereen gelijk! (4+)
is een zelfverzonnen verhaal, gebaseerd op de realiteit

In het kader van de viering 150 jaar afschaffing Slavernij 1873-2023!

Vier vrienden, Jan Erik, Trijntje, Noa en Hamiti, maken samen muziek in het jaar 2023. Allen bespelen diverse instrumenten, zingen en hebben veel plezier samen. In de verte horen zij uit het niets havengeluiden, vreemde stemmen en het geluid van de zee op de achtergrond…. Waar komt dat vandaan? Ze besluiten een kijkje te nemen. Door een ‘Tijdgordijn’ komen ze in het verleden terecht in het jaar 1872 één dag voor de afschaffing van de slavernij in 1873! Als de vier vrienden weer tevoorschijn komen blijken zij aan boord te zijn van het schip ‘De Matilda’ dat voor anker ligt in de baai van het eiland Cariba. Daar vinden zij het dagboek van Obbe de scheepsjongen. Ze besluiten zijn verhaal na te spelen.

Spelenderwijs nemen de vier vrienden de rollen van de personages over uit Obbe’s dagboek maar blijven toch zichzelf. Zij leveren commentaar op de personages en verschillende situaties waarin ze terecht komen. De speelscènes worden middels (live)muziek, zang, beweging en korte teksten uitgewerkt. Aan het einde van het stuk vieren zij dat de slavernij de volgende dag definitief afgeschaft zal worden. Eindelijk!

Trailer YouTube

 

‘Hondje gezien (6+)’

Alfa en Betje proberen hun hondje Babbel te leren lezen en schrijven. Maar tijdens het dictee is Babbel er plots vandoor met een aantal letters van het alfabet. Het hele land is in rep en roer. Niemand kan meer verhalen schrijven of een mooie liedtekst dichten. Maar Alfa en Betje zijn verdrietig om Babbel. Ze vragen juf Aaltje Taaltje van Aerdenhout tot Zoetermeer hun te helpen zoeken, maar de juf vindt het belangrijker dat eerst de verloren letters worden gevonden. Zonder mooie verhalen en liedjes is ons land verloren en zal iedereen verdrietig blijven. Als ze nou eens eerst op zoek gaan naar de verloren letters, dan vinden ze Babbel vast ook terug.

Tijdens hun zoektocht naar Babbel en de verloren letters leren Alfa en Betje onder hoede van juf Aaltje Taaltje een heleboel over de Nederlandse taal en hoe leuk en belangrijk het is om te kunnen lezen en schrijven. Ze komen langs Het Kinderboekenmuseum en de Bibliotheek.

Bekijk de Trailer op YouTube!

 

‘CousCous & Appelmoes 4+’

Een rondgang op de fiets door de wijken van Den Haag: Indonesische, Marokkaanse, Chinese, Italiaanse, Turkse, Poolse, Slowaakse, Surinaamse, Scheveningse en Haagse muziek komen voorbij. De vele Haagse culturen die onze stad rijk is komen in dit programma samen door middel van muziek, lekker eten en nog zoveel meer.

Fiets met ons mee door de Haagse wijken! Thema: leer elkaar kennen.

 

‘De kracht van Sapali’ (wordt gespeeld voor 10+ en voor 12+)

Deze productie heeft Stichting De Mix gemaakt in samenwerking met ons.
Meer informatie hierover op de website van De Mix.