Actuele voorstellingen

AAP NOOT MIES (Samen met zijn allen!)  (4+)

Iedereen is anders en anders is oké. Aap Noot Mies is een speelse voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. In grappige scenes, ontroerende liedjes, mooie muziek en bijzondere instrumenten leren kinderen om samen te spelen en te delen. Heb je wel eens ruzie? En hoe maak je die weer goed?  Wat doe je als iemand verdrietig is?

Nee pesten is niet leuk en alle kleurtjes zijn oké!

In deze speelse voorstelling mag iedereen meezingen, -klappen, -dansen en acteren!

Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Zie de trailer op Youtube 

 

Protest-voor-op-de-website

PROTEST MET EEN STAARTJE (red moeder natuur 4+)

Als haar koningin op sterven ligt omdat de mens gif blijft spuiten, vindt een dappere Chinese honingbij dat het genoeg is! Ze vraagt een aantal dieren die op de lijst van meest bedreigde diersoorten staan: de Siberische tijger, de Javaanse neushoorn en een maki uit Madagaskar samen naar het Vredespaleis te reizen om de mens aan te klagen. Onderweg ontmoeten ze ook nog een walvis en een ijsbeer. Bereiken zij het Vredespaleis om te protesteren?! Gelukkig is er de Nationale vogel, juffrouw Grutto, die ze wegwijs maakt.

Middels spel, video animatie en liedjes wordt duidelijk wat voor gevolgen het gedrag van de mens heeft voor de aarde. Wat kunnen kinderen zelf doen om de natuur te redden?! Met humor, dans en live-muziek uit de hele (dieren)wereld in een prachtig uitgelicht decor.
Zie de trailer op YouTube

 

alle-hens-def-website

ALLE HENS AAN DEK (over water en zee enzo 4+)

Een speelse voorstelling met allerlei bekende en onbekende liedjes en melodietjes die in de loop der tijden in Den Haag en Scheveningen zijn aangespoeld.

De zee en het water staan centraal in deze muzikale meedoe-voorstelling met muziek o.a uit Turkije, Ierland, Frankrijk, Suriname, Italie, Engeland en Scheveningen. Zelfs de piraten ontbreken niet! Beurtelings worden de kinderen betrokken o.a. door mee te zingen, te klappen, instrumenten te bespelen of mee te acteren. Bijzondere instrumenten als Ukelele, Tinwhistle, Kazoo’s (zangtrompetten), Cajon (voorloper van het drumstel), rainsticks, electrische-, flamenco, en basgitaar, Cabassa en Accordeon passeren de revue.
Zie de trailer op YouTube

 

VanBachTotBrazil

VAN BACH TOT BRAZILIË (een programma voor ouderen in zorginstellingen)

In dit liedjes-programma van Briza worden de ouderen muzikaal mee op reis genomen naar verschillende landen om samen te kunnen genieten van verschillende culturen. Liedjes en melodietjes van ver en dichtbij, van toen en nu, zorgen voor een vakantiesfeer in eigen land. Liedjes  uit o.a. Spanje, Engeland, Frankrijk en Brazilië.

 

groeps-foto-bewerkt

WO2 EN MIJN FAMILIE (vooroordelen de wereld uit 8+)

In deze roerige tijden blijft het belangrijk om kinderen het gevaar van vooroordelen en intimiderend groepsgedrag duidelijk te maken. Ondanks dit vrij zware onderwerp doet Briza het op een toegankelijke, muzikale en soms zelfs humoristische wijze. In persoonlijke familieverhalen van de Briza-medewerkers wordt de oorlogsperiode belicht vanuit verschillende hoeken en verluchtigd met cabaretliedjes uit de jaren 30/40 . Iedereen die niet blond was met blauwe ogen en recht van lijf en leden liep ernstig gevaar. Velen overleefden het niet. Verhalen vanuit Hollands-,Indisch-,Joods-,Japans/Koreaans-,Roma- en verzetsperspectief, waarin de goede Duitser niet ontbreekt, maken duidelijk hoe belangrijk het is om elkaars verschillen te respecteren. Ook wordt verteld dat naast Amerikanen, Canadezen, Engelsen en Russen 70.000 Marokkanen hebben meegevochten tegen Hitler om Europa te bevrijden (ook in Zeeland).

In het decor van een cabaret-café (jaren 50) met gebruik van klassieke-, wereldmuziek en liedjes van de Haagse broers Willy Derby en Lou Bandy.
Zie de trailer op YouTube


 

Briza op maat

BRIZA OP MAAT (voor speciale gelegenheden 4+)

Een verrassende voorstelling op maat, bijvoorbeeld voor de opening van een nieuw schoolgebouw, het afscheid van een leerkracht of jubileum.

In overleg met de school wordt een programma op maat gemaakt: een combinatie van wereldmuziek, licht klassiek, jazz, bekende en onbekende liedjes. Alles in theatersetting met mooie kostuums, licht en geluid. Gebaseerd op de voorstelling ‘Pindakaas met Sambal’.
Het is mogelijk om de duur van het programma aan te passen, bijvoorbeeld meerdere keren een programma van 30 of 45 minuten. Ook kan een workshop ‘bouw je eigen panfluit’ (en leer erop spelen) hiervan deel uit maken.
Zie de trailer op YouTube